certyfikaty certyfikaty
- ISO 9001
- ISO 13485
- ISO 14001
- EN 14065 RABC
- ISO 14971
- EN 15085
- IATF 16949
- ISO 17025
- ISO 22000
- ISO 22301
- ISO 27001
- ISO 28000
- ISO 29990
- ISO 45001
- ISO 50001
- AEO
- AQAP
- BRC
- DPD / GDP
- EN 1090 / ISO 3834
- EN-206 beton
- FSC / PEFC
- FSSC 22000
- GMP+ paszowe
- GMP Farmaceutyczny
- HACCP
- HSE
- IFS
- Koncesja MSWiA
- PAS 220
- QS
- RODO
- TAPA
- WSK
- ZKP
Przemysł i produkcja spożywcza - certyfikaty
- Strona Główna
- Branże
- Przemysł i produkcja spożywcza
Przemysł i produkcja spożywcza - certyfikaty
Przemysł i produkcja spożywcza
Jak zadbać o najwyższą jakość oferowanych produktów spełniających obowiązujące przepisy? Najlepiej zaufać profesjonalistom, którzy na co dzień zajmują się wdrażaniem norm oraz certyfikatów w przedsiębiorstwach związanych z przemysłem oraz produkcją spożywczą. Pakuła Consulting oferuje Państwu pełną ofertę szkoleń oraz certyfikacji pożądanych w tych sektorach gospodarki.
System HACCP
Jest to obowiązkowy w polskiej gastronomii oraz wszelkich zakładach produkujących żywność System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych, którego głównym zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Wdrożenie Systemu HACCP w firmach zajmujących się produkcją spożywczą polega na:
- identyfikacji potencjalnych zagrożeń żywności,
- ocenie istotności oraz prawdopodobieństwa ich wystąpienia w procesie produkcji
- osiągnięciu pożądanego bezpieczeństwa dzięki dokładnej kontroli procesu produkcyjnego,
Planując wdrożenie systemu HACCP najlepiej zaufać profesjonalistom z naszej firmy, którzy zadbają o to by kwestia ta została wykonana prawidłowo.
Certyfikat HACCPISO 9001
Zależy Państwu na zwiększonej wydajności działalności? Dotarciu do nowych rynków i tym samym zdobycia szerszego grona Klientów? Dzięki certyfikacji ISO 9001 będą Państwo nie tylko w stanie ograniczyć potencjalne zagrożenia, ale także skoncentrować się na zapewnieniu Klientom produktów i usług o spójnej, najwyższej jakości. Ponadto ISO 9001 pomaga w rozwoju przedsiębiorstwa oraz doskonaleniu efektywności działań, a także poświadcza wysoką jakość usług firmy co jest niezwykle istotną kwestią podczas udziału w przetargach.
Certyfikat ISO 9001IFS
Certyfikat IFS skierowany jest do firm prowadzących usługi w zakresie transportu produktów spożywczych, pakowania produktów spożywczych, a także magazynowania i dystrybucji tychże produktów. Wśród naszych Klientów znaleźli się dotychczas m.in.: Makro, Selgros Cash & Carry, Hopi Foods, Polska Izba Makaronu. Oferujemy pomoc przy wdrażaniu certyfikatu; IFS Logistics, IFS Food oraz IFS HPC.
Certyfikat IFS LogisticBRC
Planują Państwo wprowadzić własne produkty do sprzedaży sieciowej? Nie obejdzie się bez Certyfikatu BRC, który wymagany jest przez sieci handlowe i przyznawany na okres 12 bądź 6 miesięcy w zależności od uzyskanego poziomu (A-D). Certyfikat BRC dzieli się na 3 różne rodzaje:
- BRC IOP - skierowany do producentów i dostawców materiałów opakowaniowych przeznaczonych dla żywności,
- BRC Food - wdrażany przez zakłady produkujące żywność, która następnie dostarczana jest do sieci handlowych,
- BRC Agents & Brokers - system dedykowany m.in. dla brokerów zajmujących się zakupem produktów do odsprzedaży, dystrybutorów produktów spożywczych i surowców oraz dla importerów i eksporterów,.
ISO 22000
Jest to formalne potwierdzenie faktu, że podczas całego etapu produkcji wytwórca nie tylko właściwie zdefiniował i ukierunkował zakres podejmowanych działań, ale także zaangażował w proces kompetentnych pracowników, którzy dołożyli starań by dostarczony konsumentowi produkt był bezpieczny i w pełni satysfakcjonujący.
ISO 22000 mogą uzyskać:
- producenci żywności,
- producenci pasz,
- rolnicy,
- firmy zajmujące się dystrybucją towarów,
- producenci dodatków do żywności,
- firmy świadczące usługi sanitarne dla sektora przemysłu spożywczego,
- producenci wyposażenia i maszyn dla sektora spożywczego,
- producenci opakowań.
FSSC 22000
Tej certyfikacji mogą zostać poddani m.in. producenci produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz producenci dodatków do żywności. Certyfikacja ta zawiera szczegółowe wytyczne dot. m.in. konstrukcji i rozkładu budynków, mediów, utrzymania maszyn i urządzeń, utylizacji odpadów i ścieków oraz higieny personelu.
Certyfikat FSSC 22000GMP
Zasady Dobrej Praktyce Produkcyjnej przykładają wagę do takich kwestii jak: wysoka jakość materiałów wykorzystanych do produkcji, kontrola nad pochodzeniem i jakością surowców oraz nadzór całego procesu produkcyjnego. Wdrożenie standardów GMP zwiększa poziom bezpieczeństwa produktów skierowanych dla konsumentów.
Certyfikat GMPKontakt
ul. Łąkowa 27B, lok. 23
90-554 Łódź
538 485 581
42 639 50 83
W czym możemy pomóc Państwa firmie?
Od wielu lat wdrażamy z powodzeniem systemy zarządzania. Zaufało nam ponad 1000 klientów z całego kraju. Możemy pochwalić się 100% zdawalnością.
Dlaczego warto nam zaufać?
Nasza firma jest jedną z najbardziej doświadczonych firm konsultingowych w Polsce, wyróżniona tytułem Konsultant Roku 2007, Konsultant Roku 2008, Srebrny TÜV Partner 2009 oraz Lider Roku 2010 w zakresie usług doradczych.
Jaki jest zakres naszej działalności?
Zajmujemy się wdrażaniem systemów zarządzania, prowadzeniem szkoleń, audytów okresowych. Posiadamy wszystkie niezbędne pozwolenia i certyfikaty.