Przemysł i produkcja spożywcza 

Jak zadbać o najwyższą jakość oferowanych produktów spełniających obowiązujące przepisy? Najlepiej zaufać profesjonalistom, którzy na co dzień zajmują się wdrażaniem norm oraz certyfikatów w przedsiębiorstwach związanych z przemysłem oraz produkcją spożywczą. Pakuła Consulting oferuje Państwu pełną ofertę szkoleń oraz certyfikacji pożądanych w tych sektorach gospodarki. 


System HACCP

Jest to obowiązkowy w polskiej gastronomii oraz wszelkich zakładach produkujących żywność System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych, którego głównym zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Wdrożenie Systemu HACCP w firmach zajmujących się produkcją spożywczą polega na: 

  • identyfikacji potencjalnych zagrożeń żywności,
  • ocenie istotności oraz prawdopodobieństwa ich wystąpienia w procesie produkcji
  • osiągnięciu pożądanego bezpieczeństwa dzięki dokładnej kontroli procesu produkcyjnego,

Planując wdrożenie systemu HACCP najlepiej zaufać profesjonalistom z naszej firmy, którzy zadbają o to by kwestia ta została wykonana prawidłowo. 

Certyfikat HACCP

ISO 9001 

Zależy Państwu na zwiększonej wydajności działalności? Dotarciu do nowych rynków i tym samym zdobycia szerszego grona Klientów? Dzięki certyfikacji ISO 9001 będą Państwo nie tylko w stanie ograniczyć potencjalne zagrożenia, ale także skoncentrować się na zapewnieniu Klientom produktów i usług o spójnej, najwyższej jakości. Ponadto ISO 9001 pomaga w rozwoju przedsiębiorstwa oraz doskonaleniu efektywności działań, a także poświadcza wysoką jakość usług firmy co jest niezwykle istotną kwestią podczas udziału w przetargach. 

Certyfikat ISO 9001

IFS

Certyfikat IFS skierowany jest do firm prowadzących usługi w zakresie transportu produktów spożywczych, pakowania produktów spożywczych, a także magazynowania i dystrybucji tychże produktów. Wśród naszych Klientów znaleźli się dotychczas m.in.: Makro, Selgros Cash & Carry, Hopi Foods, Polska Izba Makaronu. Oferujemy pomoc przy wdrażaniu certyfikatu; IFS Logistics, IFS Food oraz IFS HPC. 

Certyfikat IFS Logistic

BRC 

Planują Państwo wprowadzić własne produkty do sprzedaży sieciowej? Nie obejdzie się bez Certyfikatu BRC, który wymagany jest przez sieci handlowe i przyznawany na okres 12 bądź 6 miesięcy w zależności od uzyskanego poziomu (A-D). Certyfikat BRC dzieli się na 3 różne rodzaje:

  • BRC IOP - skierowany do producentów i dostawców materiałów opakowaniowych przeznaczonych dla żywności,
  • BRC Food - wdrażany przez zakłady produkujące żywność, która następnie dostarczana jest do sieci handlowych,
  • BRC Agents & Brokers - system dedykowany m.in. dla brokerów zajmujących się zakupem produktów do odsprzedaży, dystrybutorów produktów spożywczych i surowców oraz dla importerów i eksporterów,. 
Certyfikat BRC

ISO 22000

Jest to formalne potwierdzenie faktu, że podczas całego etapu produkcji wytwórca nie tylko właściwie zdefiniował i ukierunkował zakres podejmowanych działań, ale także zaangażował w proces kompetentnych pracowników, którzy dołożyli starań by dostarczony konsumentowi produkt był bezpieczny i w pełni satysfakcjonujący.

ISO 22000 mogą uzyskać:

  • producenci żywności, 
  • producenci pasz,
  • rolnicy, 
  • firmy zajmujące się dystrybucją towarów,
  • producenci dodatków do żywności,
  • firmy świadczące usługi sanitarne dla sektora przemysłu spożywczego,
  • producenci wyposażenia i maszyn dla sektora spożywczego, 
  • producenci opakowań. 
Certyfikat ISO 22000

FSSC 22000

Tej certyfikacji mogą zostać poddani m.in. producenci produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz producenci dodatków do żywności. Certyfikacja ta zawiera szczegółowe wytyczne dot. m.in. konstrukcji i rozkładu budynków, mediów, utrzymania maszyn i urządzeń, utylizacji odpadów i ścieków oraz higieny personelu. 

Certyfikat FSSC 22000

GMP 

Zasady Dobrej Praktyce Produkcyjnej przykładają wagę do takich kwestii jak: wysoka jakość materiałów wykorzystanych do produkcji, kontrola nad pochodzeniem i jakością surowców oraz nadzór całego procesu produkcyjnego. Wdrożenie standardów GMP zwiększa poziom bezpieczeństwa produktów skierowanych dla konsumentów.

Certyfikat GMP

Kontakt

ul. Łąkowa 27B, lok. 23
90-554 Łódź

538 485 581
42 639 50 83

sekretariat@pakulaconsulting.pl

Formularz kontaktowy


PakulaConsulting 2021 © All rights reserved
Realizacja: DamianGuzek.com