certyfikaty certyfikaty
- ISO 9001
- ISO 13485
- ISO 14001
- EN 14065 RABC
- ISO 14971
- EN 15085
- IATF 16949
- ISO 17025
- ISO 22000
- ISO 22301
- ISO 27001
- ISO 28000
- ISO 29990
- ISO 45001
- ISO 50001
- AEO
- AQAP
- BRC
- DPD / GDP
- EN 1090 / ISO 3834
- EN-206 beton
- FSC / PEFC
- FSSC 22000
- GMP+ paszowe
- GMP Farmaceutyczny
- HACCP
- HSE
- IFS
- Koncesja MSWiA
- PAS 220
- QS
- RODO
- TAPA
- WSK
- ZKP
Szkolenie BRC Food
- Strona Główna
- Szkolenia
- Szkolenie BRC Food
Szkolenie BRC Food
Szkolenie BRC CP
Szkolenie BRC IOP
Szkolenie ogólne BRC Food v. 7
Audytor wewnętrzny BRC Food v.7
Pełnomocnik ds. BRC Food v. 7
Szkolenie ogólne BRC Food v. 7
Tematyka
- Wprowadzenie do Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- aktualne prawo żywnościowe
- przepisy prawne krajowe i międzynarodowe w zakresie bezpieczeństwa żywności
- wymagania Codex Alimentarius
- Analiza zagrożeń i analiza ryzyka w łańcuchu żywnościowym w świetle prawa żywnościowego UE i norm Kodeksu Żywnościowego.
- Wprowadzenie do standardu BRC Food v. 7.
- Omówienie wymagań standardu BRC Food v. 7
- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
- Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
- System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
- Standardy zakładu
- Kontrola produktu
- Kontrola procesu
- Personel
- Aktualne zalecenia właściciela standardu w zakresie interpretacji wymagań (warsztat zajęciowy).
- Porównanie wymagań standardu BRC Food v.6 i BRC Food v.7.
- Wymagania fundamentalne BRC Food v.7 .
- Proces certyfikacji zgonie z wymaganiami standardu BRC Food v.7
- Porównanie systemu BRC Food v.7 z innymi standardami i normami ( ISO 22000:2005, IFS Food v.6, HACCP ).
- Podsumowanie szkolenia
- pytania uczestników
- ćwiczenia praktyczne
Audytor wewnętrzny BRC Food v.7
Tematyka
- Przypomnienie wymagań BRC Food v. 7
- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
- Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
- System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
- Standardy zakładu
- Kontrola produktu
- Kontrola procesu
- Personel
- Omówienie wymagań normy ISO 19011:2011 Wytyczne auditowania systemów zarządzania
- etapy auditu,
- przygotowanie planu auditu,
- tworzenie list pytań kontrolnych,
- techniki przeprowadzania auditów i rozmów audytowych,
- problemy komunikacyjne podczas auditu,
- postawy audytowanych i reakcje na nie,
- zasady prowadzenia audytu,
- zakończenie auditu.
- Warsztat zajęciowy:
- Tworzenie planu auditu i powiadamianie stron zainteresowanych
- Prowadzenie spotkania otwierającego i zamykającego
- Identyfikowanie i komunikowanie niezgodności (scenki auditowe)
- Dokumentowanie niezgodności i działań korygujących
- Opracowywanie raportów
- Analiza przypadku oraz egzamin z prowadzenia audytu zgodnie z wymaganiami BRC Food v.7 .
Pełnomocnik ds. BRC Food v. 7
Tematyka
- Wprowadzenie do Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- aktualne prawo żywnościowe
- przepisy prawne krajowe i międzynarodowe w zakresie bezpieczeństwa żywności
- wymagania Codex Alimentarius
- Analiza zagrożeń i analiza ryzyka w łańcuchu żywnościowym w świetle prawa żywnościowego UE i norm Kodeksu Żywnościowego.
- Wprowadzenie do standardu BRC Food v. 7.
- Praktyczna interpretacja wymagań standardu BRC Food v. 7
- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
- Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
- System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
- Standardy zakładu
- Kontrola produktu
- Kontrola procesu
- Personel
- Wymagania fundamentalne BRC Food v.7
- Struktura dokumentacji BRC Food v.7
- Rola obowiązki i uprawnienia Pełnomocnika ds. BRC Food v.7
- Przegląd, aktualizacja systemu BRC Food v.7
- Weryfikacja i walidacja systemu BRC Food v.7
- Proces certyfikacji zgonie z wymaganiami standardu BRC Food v.7
- Podsumowanie szkolenia
- pytania uczestników
- ćwiczenia praktyczne
Klienci wystawiają Pakuła Consulting opinię dotyczącą szkolenia BRC Food
Szkolenie zostało przeprowadzone na wysokim poziomie merytorycznym, zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Wysoki poziom wiedzy i kompetencji trenera oraz profesjonalizm sprawia, że z polecamy firmę Pakuła Consulting jako rzetelnego i wiarygodnego partnera w zakresie usług szkoleniowych z wymogów HACCP, IFS oraz BRC.
Polska Izba Makaronu |
Kalendarz wolnych terminów oraz ceny szkoleń dostępne są w sekretariacie firmy tel. 42/ 639-50-83 e-mail: sekretariat@pakulaconsulting.pl
Kontakt
ul. Łąkowa 27B, lok. 23
90-554 Łódź
538 485 581
42 639 50 83
W czym możemy pomóc Państwa firmie?
Od wielu lat wdrażamy z powodzeniem systemy zarządzania. Zaufało nam ponad 1000 klientów z całego kraju. Możemy pochwalić się 100% zdawalnością.
Dlaczego warto nam zaufać?
Nasza firma jest jedną z najbardziej doświadczonych firm konsultingowych w Polsce, wyróżniona tytułem Konsultant Roku 2007, Konsultant Roku 2008, Srebrny TÜV Partner 2009 oraz Lider Roku 2010 w zakresie usług doradczych.
Jaki jest zakres naszej działalności?
Zajmujemy się wdrażaniem systemów zarządzania, prowadzeniem szkoleń, audytów okresowych. Posiadamy wszystkie niezbędne pozwolenia i certyfikaty.