Pakuła Consulting
Łąkowa 27B, lok. 23, 90-554 Łódź

Pakuła Consulting     Łąkowa 27B, lok. 23, 90-554 Łódź

Pakuła Consulting
Łąkowa 27B, lok. 23, 90-554 Łódź


Norma ISO 22000

Certyfikat ISO 22000

Szkolenie ISO 22000

Wdrażanie ISO 22000

 

Pakuła Consulting wdraża procedury ISO 22000:2005, prowadzi szkolenia ISO 22000:2005 i przygotowuje do certyfikacji ISO 22000:2005. Konsultanci Pakuła Consulting posiadają uprawnienia audytorów ISO 22000 oraz wykształcenie kierunkowe w zakresie technologii żywności. Certyfikat ISO 22000:2005 przygotowujemy fachowo i skutecznie.


Prezentacja ISO 22000:2005

Wymagania ISO 22000:2005 określają system zarządzania bezpieczeństwem żywności, w którym organizacja łańcucha żywnościowego musi wykazać zdolność do kontrolowania zagrożeń związanych z bezpieczeństwem żywności. Norma ISO 22000:2005 bazuje na elementach, które mają zagwarantować zarządzanie systemem ISO 22000, stosowanie zasad HACCP i ciągłe szkolenie ISO 22000 personelu, prowadzone w celu zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności. Procedury ISO 22000:2005 łączą zasady systemu HACCP z 11 etapami Codex Alimentarius. Norma ISO 22000:2006 ma zastosowanie we wszystkich organizacjach uczestniczących w łańcuchu żywieniowym, bez względu na wielkość i specyfikę branży. Wdrażanie ISO 22000 stanowi podstawę uzyskania certyfikatu ISO 22000, formalnego potwierdzenia, że producent zaangażował kompetentnych ludzi, właściwie zdefiniował i ukierunkował swoje działania oraz podjął wszelkie starania, by dostarczyć konsumentowi bezpieczny i w pełni satysfakcjonujący produkt. W oparciu o wymagania ISO 22000:2005 certyfikat mogą uzyskać producenci żywności, producenci pasz, producenci pierwotni - rolnicy, firmy transportujące żywność i pasze, firmy magazynujące żywność i pasze, firmy dystrybucyjne (magazyny, hurtownie, itp.), producenci dodatków do żywności, firmy świadczące usługi gastronomiczne, firmy świadczące usługi sanitarne i czyszczące dla sektora przemysłu spożywczego, producenci wyposażenia maszyn i urządzeń sektora przemysłu spożywczego, producenci opakowań do kontaktu z żywnością, producenci środków czystości dla sektora przemysłu spożywczego, usługodawcy np. firmy DDD.


Wdrożenie ISO 22000 i ocena zgodności z wymaganiami prawodawstwa żywnościowego przebiega w partnerskiej współpracy pomiędzy Państwem a naszym konsultantem. Opracowana dokumentacja ISO 22000 dostosowana jest do specyfiki i możliwości Państwa firmy. Powołany zespół ds. bezpieczeństwa żywności uczestniczący w procesie wdrażania ISO uzyskuje praktyczną, szczegółową i kompletną wiedzę z zakresu opracowanej dokumentacji ISO 22000 oraz wymagań normy ISO 22000. Kładziemy nacisk praktyczną stronę przygotowania do certyfikatu ISO 22000:2017 oraz praktyczną stronę wdrożonego systemu ISO 22000. Nasza metoda przygotowania ma zastosowanie do wszystkich firmach, niezależnie od wielkości.

ISO 22000

Zapewniamy zaangażowane w każdy aspekt łańcucha żywnościowego aby Państwo mogli dostarczać bezpieczne produkty. Wiemy jak spełnienić wymagania ISO 22000:2005 i pomagamy to osiągnąć poprzez wykorzystanie Państwa zasobów własnych lub zewnętrznych.


ISO 22000:2005 określa wymagania umożliwiające firmie:

  • planować, wdrażać, obsługiwać, utrzymywać i aktualizować system zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000,
  • dostarczać produkty bezpieczne dla konsumenta, wykazać zgodność z obowiązującym prawem i wymogami bezpieczeństwa żywności,
  • oceniać wymagania klienta
  • wykazywać zwiększenie zadowolenia klientów,
  • przekazywać informacje dot. bezpieczeństwa żywności dostawcom, klientom i stronom zainteresowanym, w całym łańcuchu żywnościowym,
  • ubieganie się o rejestrację systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2005 poprzez certyfikację lub ocenę sieci handlowych.

Prezentacja korzyści z ISO 22000:

  • zorganizowana i skuteczna komunikacja w obrębie łańcucha żywnościowego z zainteresowanymi stronami;
  • usystematyzowanie działań związanych z produkcją bezpiecznej żywności;
  • optymalizacja wykorzystania zasobów;
  • bardziej skuteczna i dynamiczna kontrola procesu i zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności;
  • optymalizacja kosztów związanych z wyrobem niezgodnym lub ewentualnym wycofaniem;
  • zapewnienie pełnej identyfikacji i identyfikowalności produktów;
  • zidentyfikowanie i spełnienie wymagań prawnych;
  • kompatybilność opracowanej dokumentacji dająca możliwość integracji z innymi normami i standardami;
  • zwiększenie zaufania klientów i organów administracji publicznej;
  • zminimalizowanie liczby auditów przeprowadzanych przez klientów;
  • poprawa reputacji marki i biznesowego wizerunku firmy;
  • podwyższenie jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów z jednoczesnym zapewnieniem powtarzalności.

Klienci wystawiają Pakuła Consulting opinię dotyczącą ISO 22000

 


Wdrożenie Transgourmet

Mamy przyjemność polecić firmę Pakuła Consulting, dzięki której z sukcesem wdrożyliśmy systemy zarządzania zgodne z normą ISO 22 000, IFS Logistics. Firma Pakuła Consulting dała się poznać jako profesjonalny i rzetelny wykonawca wdrożenia oraz doradztwa w zakresie ISO 22 000 i IFS Logistics, podchodzący elastycznie do naszych oczekiwań oraz możliwości czasowych. Pakuła Consulting zapewniła współpracę na wysokim poziomie merytorycznym, z uwzględnieniem wiedzy branżowej oraz spełniła oczekiwania wymagającego klienta, jakim jest nasza Firma.

 

Transgourmet Polska Sp. z o.o.


Kontakt

ul. Łąkowa 27B, lok. 23
90-554 Łódź

538 485 581
42 639 50 83

sekretariat@pakulaconsulting.pl

Formularz kontaktowy


PakulaConsulting 2018 © All rights reserved
Realizacja: DamianGuzek.com