Szkolenie ogólne BRC Food v. 7

Audytor wewnętrzny BRC Food v.7

Pełnomocnik ds. BRC Food v. 7



Szkolenie ogólne BRC Food v. 7

Tematyka

  1. Wprowadzenie do Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem  Żywności
    • aktualne prawo żywnościowe
    • przepisy prawne krajowe i międzynarodowe w zakresie bezpieczeństwa żywności 
    • wymagania Codex Alimentarius
  2. Analiza zagrożeń i analiza ryzyka w łańcuchu żywnościowym w świetle prawa żywnościowego UE i norm Kodeksu Żywnościowego.
  3. Wprowadzenie do standardu BRC Food v. 7.
  4. Omówienie wymagań  standardu BRC Food v. 7
    • Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
    • Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
    • System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
    • Standardy zakładu
    • Kontrola produktu
    • Kontrola procesu
    • Personel
  5. Aktualne zalecenia właściciela standardu w zakresie interpretacji wymagań  (warsztat zajęciowy).
  6. Porównanie wymagań standardu BRC Food v.6 i BRC Food v.7.
  7. Wymagania fundamentalne  BRC Food v.7 .
  8. Proces certyfikacji zgonie z wymaganiami  standardu BRC Food  v.7
  9. Porównanie systemu BRC Food v.7 z innymi standardami i normami ( ISO 22000:2005, IFS Food v.6, HACCP ).
  10. Podsumowanie szkolenia
    • pytania uczestników
    • ćwiczenia praktyczne


Audytor wewnętrzny BRC Food v.7

Tematyka

  1. Przypomnienie wymagań BRC Food v. 7
    • Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
    • Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
    • System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
    • Standardy zakładu
    • Kontrola produktu
    • Kontrola procesu
    • Personel
  2. Omówienie wymagań normy ISO 19011:2011 Wytyczne auditowania systemów zarządzania
    • etapy auditu,
    • przygotowanie planu auditu,
    • tworzenie list pytań kontrolnych,
    • techniki przeprowadzania auditów i rozmów audytowych,
    • problemy komunikacyjne podczas auditu,
    • postawy audytowanych i reakcje na nie,
    • zasady prowadzenia audytu,
    • zakończenie auditu.
  3. Warsztat zajęciowy:
    • Tworzenie planu auditu i powiadamianie stron zainteresowanych
    • Prowadzenie spotkania otwierającego i zamykającego
    • Identyfikowanie i komunikowanie niezgodności (scenki auditowe)
    • Dokumentowanie niezgodności i działań korygujących
    • Opracowywanie raportów
  4. Analiza przypadku oraz egzamin z prowadzenia audytu zgodnie z wymaganiami BRC Food v.7 .


Pełnomocnik ds. BRC Food v. 7

Tematyka

  1. Wprowadzenie do Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem  Żywności
    • aktualne prawo żywnościowe
    • przepisy prawne krajowe i międzynarodowe w zakresie bezpieczeństwa żywności 
    • wymagania Codex Alimentarius
  2. Analiza zagrożeń i analiza ryzyka w łańcuchu żywnościowym w świetle prawa żywnościowego UE i norm Kodeksu Żywnościowego.
  3. Wprowadzenie do standardu BRC Food v. 7.
  4. Praktyczna interpretacja wymagań standardu BRC Food v. 7
    • Zaangażowanie najwyższego kierownictwa
    • Plan bezpieczeństwa żywności HACCP
    • System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
    • Standardy zakładu
    • Kontrola produktu
    • Kontrola procesu
    • Personel
  5. Wymagania fundamentalne  BRC Food v.7
  6. Struktura dokumentacji BRC Food v.7
  7. Rola obowiązki i uprawnienia Pełnomocnika ds. BRC Food v.7
  8. Przegląd, aktualizacja systemu BRC Food v.7
  9. Weryfikacja i walidacja systemu BRC Food v.7
  10. Proces certyfikacji zgonie z wymaganiami  standardu BRC Food v.7
  11. Podsumowanie szkolenia
    • pytania uczestników
    • ćwiczenia praktyczne


Klienci wystawiają Pakuła Consulting opinię dotyczącą szkolenia BRC Food

 


Szkolenie zostało przeprowadzone na wysokim poziomie merytorycznym, zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Wysoki poziom wiedzy i kompetencji trenera oraz profesjonalizm sprawia, że z polecamy firmę Pakuła Consulting jako rzetelnego i wiarygodnego partnera w zakresie usług szkoleniowych z wymogów HACCP, IFS oraz BRC.

 

Polska Izba Makaronu

   

Kalendarz wolnych terminów oraz ceny szkoleń dostępne są w sekretariacie firmy tel. 42/ 639-50-83 e-mail: sekretariat@pakulaconsulting.pl


Formularz zgłoszeniowy


Kontakt

ul. Łąkowa 11
90-562 Łódź

538 485 581
42 639 50 83

sekretariat@pakulaconsulting.pl

Formularz kontaktowy


PakulaConsulting 2016 © All rights reserved
Realizacja: DamianGuzek.com